Strokartonfabriek de Eendracht Appingedam
Uiteindelijk zal alleen de schoorsteen een blijvende herinnering zijn aan de gloriedagen van deze mooie fabriek....
Versterkingsoperatie Eemsdelta
In opdracht van de gemeente Eemsdelta volg ik op de verschillende locaties de voortgang van de versterkingsoperatie. Hieronder een compilatie.
NEG Westerbroek februari 2024
Failliete glasvezelfabriek NEG Westerbroek. Een wandeling door een bijna verlaten fabriek.......
Molenbergplein Delfzijl bij avond
Gemeente Eemsdeleta, bomen verplanten
Harryvan KEUK product fotografie
Fotografie van het nieuwe keukenconcept KEUK. Dit geheel door Harryvan ontwikkelde concept gaat inmiddels verder als een zelfstandige B.V. De fotografie brengt de robuustheid, duurzaamheid en modulaire samenstelling goed in beeld. Het beeldmateriaal is gebruikt voor de website keuk.nl
ALDEL-2023
Sinds het faillissement van ALDEL is er veel veranderd op het terrein. De fabriek wordt inmiddels gedemonteerd en veel apparatuur is inmiddels geveild. De installaties worden voor een groot deel her gebruikt en veel materiaal kan worden gerecycled. Onlangs kreeg ik de gelegenheid om samen met een bevriende fotograaf een aantal foto's te maken van de actuele situatie. Een bijzondere ervaring. Ook omdat ALDEL een goede klant van mij is geweest.
Albert Heijn Appingedam
Portretfotografie t.b.v. werving van nieuwe medewerkers. Voor diverse Albert Heijn filialen zijn een aantal leuke en spontane foto's gemaakt met medewerking van de eigen werknemers. De beelden zijn o.a. gebruikt om via de sociale media nieuwe medewerkers te werven. 
Provincie Groningen
Portretfotografie voor het TALENT magazine, een inspirerend magazine voor alle professionals in de werkzoekendendienstverlening
Chemiepark Delfzijl
... informeert haar personeel en omgeving via diverse media over haar activiteiten. Veiligheid is nr. 1 tijdens mijn werkzaamheden op het Chemiepark. De foto-opdrachten zijn zeer divers en altijd een uitdaging. Vanuit de afdeling communicatie worden de opdrachten gegeven en ter plaatse heb ik overleg met de betrokkenen over het maken van de foto.
Proeftuin Rottum
Goed verzorgd vergaderen op een bijzondere plek in Groningen. Armand en Annemarieke delen hun duurzaam verbouwde woonkamer met hun gasten. In de keuken worden de lekkerste gerechten gemaakt en in de kas kun je lekker genieten van de door Armand bereidde lunch. Deze intieme sfeer is vastgelegd met een aantal mooie foto's welke zijn gebruikt voor de presentatie van het nieuwe bedrijf op de website: https://www.proeftuinrottum.nl/
Gemeente Eemsdelta
Groepsfoto in (t)huiselijke sfeer van de projectgroep Zandplatenbuurt Delfzijl met medewerkers van de gemeente Eemsdelta en Acantus.
Appareant
Portretfotografie voor de nieuwe website van Saskia Oosterhof: www.appareant.nl Saskia is HR adviseur met veelal industriële klanten. De portretfoto's zijn gemaakt tegen deze achtergrond, aangevuld met een aantal presentatie settings. 
Lijnema Roodeschool
Bedrijfsfotografie voor Lijnema Roodeschool. Een bedrijf waar energie in zit en waar je energie van krijgt. Een enthousiast team met mooie producten op een kreatieve manier in beeld gebracht. 
Harryvan interieurbouw Hoogezand
Voor de algehele vernieuwing van het beeldmateriaal op de website zijn de medewerkers sfeervol in beeld gebracht tijdens het uitvoeren van hun werk. De beelden stralen vakmanschap en werkplezier uit.
Wellinq / Sentron
"We hebben laatst ons hele portfolio aan sensoren en sensor producten laten fotograferen. Dit was een flinke uitdaging, want de sensoren zelf zijn kleiner dan een millimeter, terwijl de complete producten tientallen centimeters groot zijn. De foto's waren in eerste instantie bedoeld voor onze nieuwe website, maar hangen nu tevens als posters door ons hele gebouw!"
Frankes stofferingen Appingedam
Fotografie voor op de bus. Jeffrey Frankes zit met zijn bedrijf in een karakteristiek pand vlak bij het centrum van Appingedam. Met een foto op de bus van het bedrijfspand van af enige hoogte genomen, is het meteen duidelijk waar je moet zijn. De foto achter op de bus geeft een heldere inkijk in zijn winkel.
Kapsalon Vogue Appingedam
Interieurfotografie na een grondige verbouwing. De fotografie geeft een goed beeld van het nieuwe interieur, in overzicht en detail.
Albert Heijn Appingedam
In opdracht van A plus B reclame. Campagnefoto voor het komende BBQ seizoen. Een sfeervolle setting met de eigen medewerkers van Albert Heijn Appingedam. De foto is geplaatst in een groot LED display en verwelkomt de bezoekers bij de ingang van de winkel in Appingedam.
RMC Noord Groningen
Portretfotografie van een aantal medewerkers van RMC Noord Groningen. Toegankelijke portretten die jongeren aanspreken. Het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt van de Gemeente Groningen begeleidt jongeren van 18-23 jaar zonder startkwalificatie bij het maken van keuzes over opleiding en werk. De fotografie wordt o.a. gebruikt in het jaarverslag.
Gemeente Delfzijl
Het in beeld brengen van de opzet en grootte van bepaalde stukken infrastructuur.
Topvitae / Koenencom
Fotografie voor Topvitae Siddeburen. Met Harry Koenen en Topvitae op pad om een aantal mooie beelden te schieten voor de nieuwe website van Topvitae.
Stichting Oude Groninger Kerken
Fotoserie van de opening van een bijzondere kerktoren. Tijdens een bezoek aan deze kerktoren in Garmerwolde kunnen de bezoekers kennismaken met de betekenis van religieuze feesten. Het inwendige van de kerktoren is hiervoor verbouwd tot een verticaal museum.
Farmsumerkerk Delfzijl 2020
Fotografie t.b.v. de uitnodigingskaart voor het 150 jarig bestaan van deze mooie kerk.
Landschapsbeheer Groningen
... financierde en begeleide de realisatie van het Groene Ommetje in Zuidwolde met het bijbehorende pontje over het Boterdiep. De openingshandeling met de pont en de bijbehorende wandeling heb ik gefotografeerd met de nadruk op de beleving van de bezoekers.
Provitaal Meeden
Provitaal Meeden is een praktijk waar mensen terecht kunnen voor verschillen specialistische therapieen zoals: manuele therapie, oedeemtherapie, dry needling, bekkenfysiotherapie en orthomoleculaire therapie. Voor de presentatie op de nieuwe website heb ik van elke therapie een aantal sprekende foto's gemaakt die duidelijk laten zien hoe de behandeling plaats vindt.
Gemeente Eemsdelta / Unicom
Via het magazine "dit zijn wij" hebben de medewerkers van de nieuwe gemeente kennis met elkaar kunnen maken. De foto's voor de laatste uitgave heb ik op de werkplek maar ook voor een groot deel bij de mensen thuis geschoten. Het leverde een aantal mooie persoonlijke portretten op.
Damster ondernemers op portret.
Met het nieuwe initiatief MSA, Marketing Stad Appingedam, zetten alle Damster ondernemers Appingedam opnieuw op de kaart. Op bijbehorende website presenteren zij zich met een aantal spontane foto's en hun verhaal.
Slagerij Karst de Jong
Slagerij Karst de Jong gaat specialiteiten leveren aan Albert Heijn Appingedam. Dit onder de naam "Streeckgenoten" t.b.v. de presentatie en de bijbehorende huisstijl heb ik een aantal portretten van Karst geschoten die gebruikt gaan worden op de diversen producten.
CVW Appingedam
Onderzoek naar beschermde diersoorten, voorafgaand aan de afbraak van een woning, gebeurt vaak bij schemer. Als er dan iemand met een verrekijker naar je huis staat te turen wil je graag weten wat er gaande is. Een informatieve brochure met de juiste foto zorgt voor duidelijkheid vooraf.
Koenencom
Een regelmatig terugkerende advertentie in het Dagblad van het Noorden met recensies van klanten. Zij vertellen over hun ervaringen en het verhaal wordt ondersteund met heldere beelden.
Licht
Als het hoofdlicht is gedoofd en de onderwerpen hun eigen licht gaan uitstralen, ontstaan er bijzondere beelden. Met langere belichtingstijden krijgt het nog resterende omgevingslicht een belangrijke rol. Enkele foto's in deze serie zijn gemaakt met behulp van een extra lichtbron.....
Woongroep Marenland Appingedam
Woongroep Marenland informeert haar huurders regelmatig middels het bewonersblad "de Mare". De fotografie hiervoor sluit naadloos aan op de interviews en verhalen. Belangrijk hierbij is om wat extra tijd te nemen voor de fotografie zodat de mensen, vaak bewoners, zich op hun gemak voelen.
Contitank Delfzijl
Het tankpark van Contitank gefotografeerd tegen een strak blauwe hemel. Heldere beelden van een bedrijf dat duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.
Crestcom-Training Woudsend
Ronald Mulders in actie tijdens een leiderschapstraining. Zijn energieke en dynamische manier van trainen is gevangen in deze serie foto's. Geschoten vanuit het standpunt van de deelnemers krijg je de beste beelden.
Eemsdelta College Appingedam
Fotografie t.b.v. de VO-gids en de schoolwebsites
Von Oy Juweliers Appingedam
Fotografie t.b.v. bedrijfswebsite
WeDeVe Administratie Appingedam
Fotografie t.b.v. bedrijfswebsite
West Schilders Appingedam
Bedrijfsfotografie t.b.v. bedrijfswebsite
Meijer Schoorsteen en Ovenbouw
Fotografie t.b.v. bedrijfswebsite
MCA Delfzijl
Bedrijfsfotografie t.b.v. MCA jaarverslag
Landschapsbeheer Groningen
Reportage fotografie t.b.v. algemene communicatie
Tol Mechanisatie Slochteren
Fotografie t.b.v. bedrijfswebsite
Kerbof Schilders Delfzijl
Fotografie t.b.v. bedrijfswebsite
Hovecon Delfzijl
Fotografie t.b.v. bedrijfswebsite, autoreclama, en reclame drukwerk
IVAK Cultureel Centrum Groningen
Reportagefotografie
Intreal Keukens Uithuizen
Fotografie t.b.v. bedrijfswebsite
Kooi Bouw Appingedam
Fotografie t.b.v. bedrijfswebsite en brochures
De Hoven Winsum
De Hoven biedt zorg aan de oudere Noord Groninger. In de fotografie spelen deze bewoners dan ook vaak een belangrijke rol. De foto's laten zien waar de Hoven voor staat: zorg, rust, contact en gezelligheid.
ISO Bakker Ten Boer, 2016
Isolatie is niet alleen functioneel maar zorgt ook voor een nette strakke uitstraling van de installaties. Voordat de foto wordt gemaakt, maken we de ruimte netjes en vegen we de vloer aan. Het isolatiewerk komt zo maximaal tot zijn recht.
Breadstone Vastgoed, 2015
Breadstone geeft bestaande gebouwen een nieuwe uitstraling, met alle aandacht voor de wensen van de nieuwe gebruiker. De fotografie geeft het gebouw in zijn omgeving weer. De nieuwe inrichting en aankleding is nauwkeurig in beeld gebracht.
Restaurant de Boegschroef Delfzijl
... is gelegen op een unieke locatie in Delfzijl. Met uitzicht direct op de haven. Voor de nieuwe brochures en de vernieuwde website heb ik de locatie sfeervol in beeld gebracht.
Aldel Aluminium Delfzijl, 2007
Aldel geeft jaarlijks een maatschappelijk verslag uit. De werknemers van het bedrijf wordt gevraagd mee te werken aan de fotografie. Op deze manier creëer je betrokkenheid en ontstaan er spontane beelden die de gewenste sfeer uitstralen. 
Ford Auto Bolhuis Delfzijl, 2014
Na een succesvolle show in de voormalige steenfabriek Fivelmonde te Delfzijl , hebben we een aantal wagens gefotografeerd op deze bijzondere lokatie.